YOZGAT SARIKAYA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

        05.02.2018 Pazartesi günü saat 11.00’ de Namık Kemal İlköğretim Kurumu Siyasettin ESER Toplantı Salonunda  Sarıkaya Kaymakamı Sayın Yasin ÖZCAN başkanlığında Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Cüneyt YOLDAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Yuşa KILINÇ ,  İlçe Emniyet Müdürü Kadir TOPKAYA, okul/kurum müdürleri, okul aile birliği başkanlarının katılımıyla eğitim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. 

       Toplantı Kaymakamımız Sayın Yasin ÖZCAN’ ın konuşmasıyla başladı. Sayın Yasin ÖZCAN konuşmasında; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personelinden eğitim öğretim yılı başında oluşturulan komisyonca tüm okulların kamera denetimlerinin yapıldığını, eksiklerin tespit edilerek  ilgililere tebliğ edildiğini ve şu an kamerası olmayan okulumuzun bulunmadığını, kameraların entegrasyon çalışmalarına aynı şekilde devam edilerek kameraların entegrasyona uyumlu hale getirilmesi için gerekli çalışmaların hızlandırılarak devam etmesini istedi.

       Yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan komisyonca her ay düzenli olarak servis araçlarının denetiminin yapıldığını, şu an bu konuyla alakalı sıkıntıların büyük oranda giderildiğini ve aynı çalışmaların bu dönemde de devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca nöbetçi öğretmen ve idarecilerden bu konuda hassasiyetle  görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

       Uyuşturucu ile ilgili mücadelede şu an kendilerine yansıyan bir problemin olmadığını; ancak bu konuda  rehber öğretmen, nöbetçi öğretmen ve idarecilerin her daim gözlemde bulunmasını, şüpheli herhangi bir durumla karşılaşıldığında ilgili birimlere  bilgi verilmesini istedi. 

       Sonrasında söz alan Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL konuşmasında; İlçemizde uyuşturucu kullanımı ile herhangi bir problem olmadığını , koordineli bir çalışmayla yaşanacak sıkıntıların önüne geçilebileceğini dile getirdi .Yine güvenlik açısından problem yaşamamak için veli eğitiminin önem arz ettiğini, bu konuya okullarımızda ağırlık verilmesini dile getirdi.

        Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde güvenlik konusunda yapılan çalışmalar hakkında kısa bir brifing veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cüneyt YOLDAŞ konuşmasında; Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde rehber öğretmenlerden oluşan bir komisyon oluşturulduğu, komisyon marifetiyle tüm köy ve ilçe merkezindeki okulların gezilerek 1500’ e yakın öğrenci ve 300’ e yakın veliye madde bağımlılığıyla ilgili seminer verildiğini ifade etti. 

        Servis araçlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personelinden eğitim öğretim yılı başında oluşturulan komisyonca belirli periyotlarla denetlendiği, okulların kamera denetimlerinin yine ilgili komisyon marifetiyle denetlenerek eksiklikler üzerine çalışmalar yapıldığını belirttiler.

       İş güvenliği uzmanının okulları belirli periyodlarla ziyaret ettiğini, eksiklikleri tespit ettiğini okul müdürleriyle birlikte sorunlara çözüm üretildiğini dile getirdi.

       İlçe Emniyet müdürü V. Kadir TOPKAYA ise konuşmasında; okulların ve emniyet  müdürlüğünün koordineli çalışmasının önemini dile getirerek,  okul müdürlerinin,  problem olduğunda önce ailelerle iletişime geçmelerini, gerek olursa emniyet müdürlüğünü aranmalarının daha  doğru olacağını söyledi.

       Toplantı İlçe Kaymakamımız Sayın Yasin ÖZCAN’ ın  iyi  dilek ve temennileriyle sona ermiştir.

06-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-2018

Hükümet Konağı Sarıkaya/YOZGAT - 03547724406

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.